Budapesti Transzferek és Tömegközlekedés

TÖMEGKÖZLEKEDÉS VAGY REPTÉRI TRANSZFER
Mit válasszunk ha szeretnék elérni Budapest belvárosát, taxival, busszal, esetleg privát transzfer segítségével?
Már korahajnaltól kezdődően elérhetőek tömegközlekedési járatok Budapest Ferihegyről a belváros irányába.A járatok a 2. Terminál indulnak, a Kőbánya-Kispest metróállomás , illetve a Ferihegy vasútállomás között a 200E jelzésű busz segítségével tudnak eljutani az utasok.
Kőbánya-Kispest metróállomásról az Újpest Központ irányába közlekedő hármas metró szállítja az utasokat belvárosba. Átszállási lehetőség Deák Ferenctérnél van az 1-es és 2-es Metróra. A 100E autóbuszjárat biztosít lehetőséget az utasoknak a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről a Deák Ferenc tér irányába való eljutáshoz és vissza.
A busz teljesen egyedi díjszabással közlekedik, a belvárosi jegyárakhoz eltérő áron vehető igénybe a szolgáltatás 900 Ft-os áron „Repülőtéri vonaljegy”ként. Alapvetően az útvonal díjázas és a járatok sűrűsége kifogástalan, bátran ajánljuk mindenkinek, de ha valaki szereti a háztól házig szolgáltatásokat, azoknak bizonyosan kielégítőbb lesz a repülőtéri transzfer segítségével jutnak el a célállomásra.
Liszt Ferenc reptéren alapvetően elérhető a taxi szolgáltatás, főképpen a 6×6 taxi szolgáltatós cég munkatársaival találkozhatunk, hiszen a repülőtér velük áll szerződésben. Ettől függetlenül bármelyik taxi társoság munkatársai behajthat a repülőtér parkoló részébe, de kizárólagosan csak a 6×6 taxi munkatársai várakozhatnak ott.
Mennyibe kerül átlagosan ha taxival utazunk a repülőtérre vagy vissza?
Az árak egységesítve lettek Budapesten és agglomerációjában így taxis szolgáltatók között ár különbség minimális, kerületenként függ a viteldíj összege,ami 7000-12000 Ft ig terjedő skálán mozog, bár ez szintén függ attól,hogy milyen időszakban utazunk.
Hogyan tudjuk megtervezni alaposan útvonalunkat és költségeket számolni? Használjuk a tömegközlekedést Ferihegyről, vagy esetleg válasszunk privát transzfer szolgáltatást,ahol a szolgáltatók előre megadott árakkal dolgoznak meglepetések nélkül, ugyanis foglaláskor előre elkérik az utazás teljes leírását, csak úgy mint járatszám, létszám, csomagok száma és a minőségi elvárások között is tudunk válogatni, mint például az autó típusa,amely értünk jön.
Átlagosan 5000 Ft-tól érhetőek el a reptéri transzfer szolgáltatók árai. Ha prémiumabb autóval szeretnénk utazni repülőtérre,akkor érdemes jól át gondolni,hogy melyik szolgáltatót választjuk.
Ezenfelül számos hajós program elérhető transzfer szolgáltatás egybekötve, ahol a transzfer árain igencsak lehet spórolni,hiszen ez esetben nem az a prémium termék. Általában ezek a transzferek nem a reptérről,hanem a vendégek szálláshelyéről szállítják az utasokat.
Egy jobb minőségi belvárosa tartó repülőtéri transzfer, vagy ahogy a külföldiek keresik “Airport Transfer to the city” körülbelül 10-20 ezer Ft közöti összegért elérhető. Itt már olyan prémium minőségi autókkal utazhatnak a vendégek mint a Mercedes márka modelljei.