FORGOT YOUR DETAILS?

Hajókirándulás Tokajban

Tisza

Magyarország legnagyobb folyója egyértelműen a Duna, a Tisza pedig „csak” a Duna leghosszabb mellékfolyójaként, a második legnagyobb folyója Magyarországnak, azonban akik jártak már a Tisza vízgyűjtő területeinél pontosan tudják, hogy hangulata és környezete abszolút egyedi, semmihez sem hasonlítható, ugyanis egy varázslatos hangulatú ökoszisztémát alkot.

Hajókirándulások a Tisza szerelmeseinek elsősorban a nyári szezonban tartogatnak különleges élményeket, de a folyó környékének hangulata télen ugyanolyan varázslatos. A nagyjából 585 km-es szakasza, mely hazánkban terül el különleges vízi élővilággal büszkélkedhet, megemlítve ezek közül például a híres Tiszavirágot, melynek rajzása kiváncsiskodók ezreit vonzza évente a Tisza partjaihoz vagy különböző vízi alkalmatosságokra.

tiszaji hajókirándulás

Bodrog

Létezik egy mesebeli legenda a Bordog keletkezéséről, mely szerint a környéken élő mesebeli tündérek könnycseppjeiből keletkezett és alakult ki a Bodrog. Lehet valami alapja ennek a történetnek, hiszen aki erre jár, mind a mai napig észre veheti magán az elhomályosult tekintetet a Bodrogot csodálva és a hangulatát átérezve.

A Bodrog a Tiszával végül Tokajnál találkozik, ahol is a lehetőséget kihasználva számtalan vízi alkalmatosság közül választhatunk a csodás táj felfedezésére. A mi ajánlatunk pedig a rövidebb tokaji sétahajózástól kezdve a borkóstolóval egybekötött Bodrog-túrán át a Tisza alaposabb felfedezéséig terjed. Csatlakozz hozzánk, ha Magyarország eme gyöngyszemét szeretnéd te is végre megismerni egy hajókirándulás keretén belül.

bodrogi hajózás

Tokaji sétahajózás

Mi lehet szebb módja annak, mint ha valaki közvetlenül a vízen úszva fedezi fel, milyen képet mutat, amikor a Bodrog találkozik a Tiszával és vizük immár összekeveredve folytatja útját a végső állomás felé. Mindkét folyó különleges látványt nyújt már külön-külön is azoknak, aki vízi útra adják a fejüket, hát még ha ez a kettő egyszerre kápráztatja el az utazni vágyókat.

Pontosan ezt az élményt szeretnénk megosztani azokkal, akik szívesen csatlakoznának valamely sétahajó programunkhoz és élveznék velünk együtt a lágy hullámok okozta kellemes, enyhe ringatózást. Nyáron menetrend szerinti járatainkhoz lehet csatlakozni, hidegebb időszakban, legfőképpen főszezonon kívül azonban érdemes előre egyeztetni, mert kis létszámok esetén nem mindig garantált a hajó indulása. Valamint várjuk csoportok jelentkezését, mert igény szerint indítunk hajót saját időpontban is, egyeztetés azonban ebben az esetben is szükséges.

Tokaji 1 órás sétahajózás

Hajókirándulásunk a közúti híd alatti nagy parkoló mellől indul. A hajó északnak fordulva először a Bodrogon halad felfele Tokaj városa mellett, majd a Zsaró eret elérve megfordul, és déli irányban visszatér a Tiszára, ahol is egészen a strandig lehajózunk. Ott ismét megfordulunk és visszatérünk az indulási ponthoz.

Egyéb Tokaj környéki, alkalmi hajókirándulásaink:

  • Látogass el velünk a Szabolcsi Földvárhoz! Hajóutunk tartalmazza az oda vissza utat, a Földvárnál pedig Idegenvezető segítségét vehetitek igénybe, hogy megtudjatok mindent a Földvár és az Árpád-kori templom múltjáról.
  • Érkezz Tokajba Sárospatakról hajón! Csatlakozz 3 órás Bodrog-túránkhoz és élvezd a látványát, ahogy elsiklunk Bodrogolaszi, Sárazsadány, Olaszliszka, Szegi, Bodrogkisfalud valamint Bodrogkeresztúr mellett, míg elérkezünk Tokajba.
  • Borhajó járatunk kellemes 4 órás borkóstolós, pincelátogatós programot kínál fesztelen hangulatú összejövetelekhez. A hajó a Bodrogon úszik fel Bodrogkeresztúrig és ott a Dereszla Pincészet vendégszeretetét élvezhetjük a finomabbnál finomabb borok mellett.
  • Egyedülálló hajóút a Tiszán! Sellő nevű motoros sétahajónk a téli szezont Tokajban tölti, amihez fel is kell költöznie és erre az útra invitálunk benneteket, ahol 8 órán keresztül élvezhetitek a Tisza nyújtotta látványt, megfűszerezve tiszalöki átzsilipeléssel. A visszaútra igény esetén buszos ajánlatot adunk.
  • Hajókirándulás Sárospatakra a Rákóczi Várhoz. A 3 órás hajókirándulás Tokajból indul és 2,5 órán át tart. Sárospatakon 3 órát tartózkodik visszaindulás előtt, ami alatt a akár Református Kollégium és a Rákóczi Vár is kényelmesen megtekinthető.
  • Fecske-fecske-Partifecske! Európa legnagyobb partifecske állománya hazánkban található, megtekintéséhez pedig elkísér minket az egyik fő partifecske kutató, hogy idegenvezetésével tisztább képet kaphassunk a madarak életéről és szokásaikról.
  • Operetthajó. Koccintsunk együtt a jó hangulatra, mulassunk a klasszikus operett darabokat hallgatva és töltsünk el együtt 2 órát az operett hullámain, miközben házias pogácsát majszolva együtt dúdoljuk, hogy „hajmási Péter, Hajmási Pál…”.
  • Tiszalöki Vízlépcső túra. 2 órás hajóút során elmegyünk a zsilipig, ahol élőben tekinthetjük meg szakszerű idegenvezetés mellett az erőmű működését. Kifejezetten hasznos lehet iskolás csoportok számára az interaktív tanulási lehetőség.

Sétahajózás előtt és után is szeretettel várunk mindenkit éttermünkben a Tisza túloldalán, vagy ha csak kellemes hangulatban várakoznál azokra, akik a hajót választották is szívesen látunk kellemes hangulatban meleg konyhánk hazai ízeivel. Napi menünk mellett ínycsiklandó halas ételeinket ajánljuk kedves vendégeink figyelmébe, mint például a ropogós haltepertőt előételként, egyet a számos halászleveink közül valamint bőven lehet friss halaink közül is válogatni. Halas ételeink mellett azonban Hal(l)atlan ételeink sora is felkavarhatja az ízlelőbimbókat úgy, mint a cigánypecsenye, sült oldalas vagy akár a csirkepaprikás.

Sétahajó Tiszacsegén

Csatlakozz hozzánk 1 órás tiszacsekei sétahajózásunkra, melyet a nyári, meleg időszakban vehetsz igénybe, hogy egy különleges vízi kalandban legyen részed. Utunkat a Halászcsárda előtti kikötőből kezdjük és oda is térünk vissza a 60 perc elteltével, miután felfedeztük a Tisza egy ritkábban látott arcát.

Sétahajózás Szolnokon

Szolnok hivatalosan is a Tisza fővárosa, ha pedig már a Tisza keresztül szeli ezt a lokális fővárost, érdemes ebből az új szempontból, egy ritkán látott perspektívából is felfedezni a városnak ezt a gyönyörű oldalát is, -nem csak száraz lábbal bejárni-, köszönhetően annak, hogy az elmúlt években ismét nagy hangsúlyt fektettek a szőke folyó szolnoki szakaszának újrafelfedezésére.

A hajótúra felfele indul a Tiszán a vasúti híd irányába a Tisza Szálló előtti kikötőből. A híd előtt visszafordul és az ellenkező irányba folytatja útját a város képe előtt haladva déli irányba, áthaladva a Tiszavirág nevű gyalogos híd alatt is ismételten egy különleges látványt tárva az utazó elé.

Sétahajózás Szegeden

Szeged városának és a Tiszának a kapcsolata egészen messzire nyúlik vissza, amikor is még jelentős vízi forgalom keretein belül tartották a kapcsolatot a külvilággal és elképzelhetetlen volt a vízi útvonal kihasználatlansága. Mára ez a tendencia jelentősen lecsökkent és se hajógyárral, se jelentősebb vízi szállítással nem találkozni, mint hajdanán. A Tisza azonban így sincsen elhanyagolva, mindennemű sporttevékenység ugyanis reneszánszát éli manapság, ahogyan a sétahajózás is.

A hajókirándulások aktuális menetrendjéért, különleges programjaiért illetve a környező városok programajánlóiért látogass el honlapunkra.

A menetrend szerinti sétahajókra a jegyvásárlás a honlapon keresztül illetve a helyszínen is történhet, a bármely nem menetrend szerinti különjárat igénybevételéhez pedig emailben és telefonon is lehet érdeklődni.

Kedvezményes jegyeket 18 éves korig illetve 65 éves kor felett tudunk adni személyenként, családi jegy 2 felnőtt és max. 3 gyermek esetén jár, csoportok esetén pedig 15 főtől lehet igénybe venni kedvezményes jegyeinket.

Különleges rendezvények szervezését is vállaljuk sétahajóinkon igény szerint, legyen szó esküvőről, évfordulóról, születésnapról, ballagásról, keresztelőről vagy akár búcsúztatásról, a Tiszán való ünneplés minden hasonló eseményt különlegessé varázsol.

 

F E L