FORGOT YOUR DETAILS?

FIÓK LÉTREHOZÁS

Koktélozás a dunai naplementében

Koktélhajó programunk 3 órás sétahajózást kínál a budapesti naplementében, 5 választható, hűsítő koktél kíséretében.

A hajó indulásának időpontja: 19:00

Hajónk a belváros szívéből, közvetlenül az Erzsébet híd lábától (Petőfi tér, 11-es kikötő) indul.

A felszálláshoz, kérünk érkezz minimum 15 perccel a hajó indulása előtt.

A jegy tartalma:

  • ~ 3 órás budapesti hajózás
  • 5 választható, hűsítő koktél
  • Bár

Beszállás

18:30

Indulás

19:00

Program vége

~ 22:00

Augusztus 20-a hivatalosan az államalapítás ünnepe, de egyben Államalapító Szt. István ünnepének is nevezzük, hiszen az ország, és első királyának története szorosan összefonódik.

Az augusztus 20-ai tűzijáték hajóról a legszebb!

Csatlakozz hozzánk augusztus 20-án, Szent István napján és élvezd a tűzijátékot egy exkluzív katamarán fedélzetéről, amellyel a fényjáték idejére pontosan a Parlamenttel szemben fogunk kikötni, garantálva ezzel a széleskörű kilátást az izgalmas város legszebb pontjaira.

BUDAPESTI NAPLEMENTE

Hajónk a naplemente időszakában közlekedik, így a fedélzetről a legszebb pompájában, a naplemente aranyló sugarai között csodálhatod meg a dunai panorámát és Budapest látványosságait.

Miközben pedig gyönyörködsz a látványban, 5 ízletes, általunk kevert, hűsítő koktélt fogyaszthatsz el itallapunkról. (A 5 koktél árát a jegyár tartalmazza!)

A hajón tökéletes kényelemmel, nyáron légkondicionált, télen fűtött belső térrel és nyitott terasszal várunk.

Naplementés, koktélozással egybekötött sétahajós programunk tökéletes napzáró, vagy épp éjszaka indító program hétköznap és hétvégén egyaránt.

Érkezz a családdal, pároddal, vagy barátaiddal és töltsetek el egy kellemes estét fedélzetünkön.

Honnan a legjobb nézni a tűzijátékot?

Az évente megrendezésre kerülő tűzijáték Budapest belvárosát festi fényesre sötétedés után a nézők legnagyobb örömére. A rakétákat több helyszínről lövik párhuzamosan, beterítve ezzel minél nagyobb felületen az eget, csodálatos hátteret adva ezzel az amúgy is impozáns nevezetességeknek, úgy mint a Parlament épülete, a Budai Várnegyed vagy a Gellért hegy. A Duna partján mindkét oldalt emberek ezrei ünnepelnek a nap folyamán, izgatottan várva már órákkal korábban a monumentális fényjátékot, mely innen is kitűnő látványt nyújt, mégis vannak különleges helyszínek, ahonnan nézni a showt még külölegesebb élményt biztosít. Például a Duna vízén lebegve lehet részetek az egyik ilyen különleges élményben a kedveseddel, családoddal, barátokkal vagy munkatársakkal, elbüvölve az impozáns épületek látványától és a parton ünneplő tömegtől. Az augusztus 20 tűzijáték hajóról csodálva lehengerlő látványt nyújt.

Mit ünneplünk valójában augusztus 20-án?

Augusztus 20-a a hazai naptárakban piros betűs ünnepként szerepel, hiszen a Karácsony és Húsvét után a legjelentősebb ünnep hazánkban, aminek ugyanúgy fellelhető a vallási háttere, mint a másik két ünnepnek, hiszen nem csak az államalapítást ünnepeljük ezen a napon, hanem Magyarország első királyának a szentté avatását is. Azonban nem mindig augusztus 20-a volt kijelölve e jeles események ünneplésére. Maga István király augusztus 15-ét jelölte ki erre a napra. Ez a nap volt Nagyboldogasszony napja és őhelyette Szűz Máriának ajánlotta fel az országot István király ezen a napon. Évekkel később pedig ő maga is ezen a napon húnyt el. Tehát miért is nem augusztus 15-e a hivatalos időpont az ünneplésre? Ennek számos oka van, sőt az idők során az időpont nem is csak egyszer vándorolt a naptár napjai között. Első körben 20-a István király relikviáinak a Bazilikába helyezésével, azaz a szentté avatásával lett ünneppé, hiszen az eredeti tervek után 5 nappal történt meg az esemény. Később szeptember 2-án is ünneplésre került ez a nap, amikor az egész katolikus egyháznak elrendeltetett, hogy Szent István napját ünnepeljék, ámde nem augusztus 20-án, hanem szeptember 2-án. Volt időszak, mikor a szabadságharc leverése után tilos volt ünepeli ezt az eseményt. Az egyetemes egyház pedig augusztus 16-ára tette át szeptember másodikáról, pontosan egy nappal az eredeti Nagyboldogasszony napja után. Mária Terézia óta azonban augusztus 20-a a kötelezően ünnepelt időpont, és azóta nem tolták el többé az időpontját ennek a nemzeti és vallási eseménynek.

TOP