FORGOT YOUR DETAILS?

FIÓK LÉTREHOZÁS

Sziszi Túra Gödöllő

11.340 Ft-tól

Gödöllő Túra a Sziszi Kastélyhoz! Fedezd fel a pompát, látogasd meg hazánk egyik legközkedveltebb uralkodó nőjének rezidenciáját!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Royal Tour – Sziszi túra

Habár a gödöllői Grassalkovich-kastély, mint Európa egyik legnagyobb barokk stílusú kastélya Grassalkovich Antal nevéhez és fényűző életmódjának köszönheti megépülését, általánosságban elfogadott tény, hogy valójában Erzsébet királynénk (Sziszi) nevével fonódott össze a gödöllői kastély képe a magyarság körében.

Az 1730-as években épült fényűző kastélyt még Mária Terézia is meglátogatta, majd a Grassalkovich család utolsó férfi tagja után jó pár évtizedig hányattatott sors jutott e gyönyörű épületnek. Ferenc József és Erzsébet királyné nászajéndékba kapták a kastélyt, mellyel el is indult második fénykora, hiszen a királyi pár nyári rezidanciaként használva az épületet, rendgeteg időt töltött „Sziszi magyarjai” között.

Majd a 20. századi háborús időszakok alatt szolgált raktárként, főhadiszállásként eme impozáns épület, mely ezt az időszakot is túlélve, mára, köszönhetően a felújításoknak ismét teljes pompájában várja a látogatókat, s megpróbálja átadni a monarchia korszakának fényűző világát.

sissy castle godollo

PROGRAM INFORMÁCIÓK

Utasainkat a megadott szálláshelyen felvesszük a túra indulásakor és légkondícionált buszainkon elvisszük őket Gödöllő gyönyörű városkájába.

Gödöllőn a látogatók szabad bejárást kapnak a kastély egyes részeibe és tehetnek egy élménydús sétát az arborétum területén, mely mind mind segít abban, hogy egy szempillantás alatt beleéljük magunkat a barokk stílust övező időszak hangulatába.

Számtalan álandó és időszaki kiállítás várja az ide látogatókat, melyek megtekintéséhez is lehetősége nyílik vendégeinknek.

Látogassátok meg a Grassalkovichék időszakát idéző gazdag múltra visszatekintő, élethű szobák berendezését, vagy Sziszi királynénk emlékére rendezett, festményekből, ruháiból készült kiállítást, vagy tecgetek egy kellemes sétát a lélegzetelállítón szép parkban.

A túra a Hotel InterContinentál – Eurama Office mellett ér véget, ahonnan vendégeinknek lehetősége nyílik egy kellemes belvárosi sétát tenni megfelelő időben, hiszen irodánk a Széchenyi Lánchíd mellett helyezkedik el, elérhető távolságot biztosítve ezzel olyan séta programokhoz, mint a Budai Várnegyed, a Dunai Promenád vagy a Váci utca.

Nyár

Ápr-Okt

09:00 Hétfő
Igen
Kedd
Nem
Szerda
Igen
Csütörtök
Nem
Péntek
Nem
Szombat
Igen
Vasárnap
Igen
Tél

Nov-Már

10:00 Nem Nem Nem Igen Nem Igen Nem
TOP