FORGOT YOUR DETAILS?

Tűzijáték & Hajózás Augusztus 20. – Folklór est & 4 fogásos vacsora

26.000 Ft-tól

Ünnepelje velünk az államalapítás ünnepét Augusztus 20-án Budapesten, Folklór est és Hajós Vacsora programunk keretében!

Cikkszám: FIRE_FOLK_C Kategóriák: ,

Leírás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

TŰZIJÁTÉK HAJÓ AUGUSZTUS 20.

Hajós Vacsora augusztus 20-án tűzijátékkal & élő Foklór és Operett Műsorral egybekötve

Ünnepelj velünk augusztus 20-án és csodáld meg az ország legnagyobb tüzijátékot a legjobb helyszínről, a Duna közepéről, ahol exkluzív katamaránunk fedélzetén vacsorázhatsz kedveseddel, családoddal, barátaiddal, miközben élő folklór műsorral ajándékozunk meg benneteket az est során, miközben kellemes hangulatban, csodás kilátással, izgalmas hangulatban várakozunk a tűzijáték kezdő lövéséig.

Augusztus 20-án, Szent István ünnepén a magyar államalapítást ünnepeljük évről évre megemlékezve e jeles eseményre. Magyarországon a vallásos indíttatású karácsony és húsvét után ez a legjelentősebb és legtöbbek által, közösen ünnepelt esemény, mely ugyancsak vallási alapokon nyugszik, hiszen ezen a napon avatták szentté Magyarország első hivatalos uralkodóját, aki a keresztény hitre kötelezte az akkor még pogánynak nevezett népet.

Mit ajánlunk neked augusztus 20-ai programunkon?

Pohár pezsgő érkezéskor

Minden kedves vendégünket egy üdvözlő pohár pezsgővel várunk, melyet egyből érkezéskor fel is szolgálunk. Ez a pezsgő a mi ajándékunk, hogy megalapozza az este exkluzív hangulatát és mindenki ellazulva, kényelmesen kortyolgatva a pezsgőjét nézhesse végig a menüsort.

4-fogásos vacsora

menüjét úgy állítottuk össze, hogy minél több ízlésvilágnak megfeleljen, így megtalálhatóak benne a nemzetközi ízlésnek megfelelő klasszikus falatok ugyanúgy, ahogyan a kifejezetten a magyaros ízvilágot képviselő, klasszikus fogások egyaránt.

4 órás hajós városnézés

Budapest szívében a Duna közepén, ahonnan amúgy is jól látszanak a történelmi belváros épületei, de ezen a napon még az ünneplő és várakozó tömeg is fokozza a hangulatot.

Élő zenés Folklór Est

A vacsora program menete

A tüzijáték 9 órakor kezdődik este (21h) Budapest belvárosában. A rakétákat a Gellért hegyről, a Duna mindkét partjáról és még hajókról is lövik, minél szélesebb teret lefedve így az égen, amit teletűzdelnek fényes, szikrázó fényjátékkal amint sötétedik. A fél órás tüzijátékot a hajó fedélzetéről csodálhatjátok meg, amivel közvetlenül a Parlamenttel szemben, a Batthiányi térnél állunk meg a tüzijáték estéjén.

Ez az egyszer egy évben esemény kiváló meglepetés lehet egy romantikus vacsorához, hiszen nem csak a tüzijáték élményét nyújtjuk nektek egy teljesen új perspektívából, hanem 4-fogásos vacsorával és valódi folklór programmal kedveskedünk vendégeinknek, akik nyitottak arra, hogy egy egyszerű vacsora helyett egy teljes élménycsomagot kapjanak és kiélvezzék mnden momentumát.

Beszállás

18:00

Indulás

18:45

Program vége

22:30

Dunai vacsora hajónk indulását ezen a napon korábbi időpontra tesszük, hogy a tüzijáték mellett a teljes programunk beleférjen az estébe, így kényelmesen megállhatunk a tüzijáték idejére anélkül, hogy a műsorból egy percet is le kelljen vágni. Kiváló alkalom ez, ha külföldi rokonokat, barátokat, ügyfeleket lepnél meg valami igazán magyarossal, hiszen nem csak a műsor tükrözi a hazai népművészet elemeit, de konyhánk kínálata is úgy lett összeállítva, hogy a klasszikus nemzetközi ízek mellett a valódi, magyaros ízek kapják a főszerepet.

Mit tartalmaz a menü?

4-fogásos vacsora menünk minden egyes része több választható verziót is tartalmaz, így mindenki megtalálja a számára megfelelő, ínycsiklandó falatokat.

Előétel: már egészen az előételtől kezdve hangsúlyozzuk konyhánk különleges kínálatát, hiszen töltött Bruchée falatkáink 4 különböző magyaros krémet rejtenek magukban. Nem keltette fel a kíváncsiságod? Semmi gond, könnyed tavaszi salátánk tökéletes kezdés a kevésbe karakteres ízek kedvelőinek.

Leves: A „magyar gulyásleves” bizony méltán érdemelte ki, hogy 2017 óta a hamisítatlan hungarikumok népes listáját gyarapítsa. Régen ettél belőle, esetleg bemutatnád olyasvalakinek, aki még sosem kóstolta? Csatlakozzatok hozzánk eme különleges vacsora alkalmából és válasszátok ezt a magyaros levest második fogásnak.

Főétel: Széles választéka főételeinknek visszarepíti a nosztalgiára vágyót a nagymama konyhájába, miközben a házias nudlival felszolgált borjúpörköltet eszi, vagy a párolt káposztával tálalt kacsacombot. Semmi gond azonban, ha valaki a vegetáriánus vagy a könnyedebb fogásokat keresi, csirkemell, grillezett sajt és tavaszi saláta árja friss, ropogós zöldségekkel.

Desszert: Tele vagy és valami könnyed finomságra vágysz? Vesd rá magad könnyed gyümölcssalátánkra, mely garantáltan segít az emésztés megkezdésében. Azonban ha valami igazán édesre vágysz ahhoz, hogy meginduljon az a bizonyos emésztés, akkor Flan tortánkra vesd rá inkább magad, mert azpedig garantáltan megédesíti az estéd.

Mit tartalmaz az italcsomag?

Bár: Hajónk minőségi alapanyagokkal felszerelt bárral rendelkezik, mely minden igény kielégítésére alkalmas, legyen szó minőségi rövid italokról, kávékról vagy koktélokról.

Klasszikus itallapunk mellett azonban lehetőséget kínálunk egy italcsomag kiváltására, mely a listában szereplő italokra vonatkozóan korlátlan italfogyasztást tesz lehetővé. Ez az italcsomag azt a kényelmet szolgálja, hogy a választott italok megállás nélkül érkezzenek az asztalodhoz a vacsora teljes ideje alatt, legyen szó alkoholos, vagy alkoholmentes italokról.

Mit ünneplünk valójában augusztus 20-án?

Augusztus 20-a egyben államalapítónk, Szent István Ünnepe is egyben, mely ma Magyarország hivatalos állami ünnepei között szerepel, mint nemzeti ünnep. A hivatalos megemlékezés a Kossuth téri zászlófelvonással és tisztavatással kezdődik Budapesten, melyet később körmenet követ a Bazilika körül, valamint állami kitüntetések kiosztása, közben mesterségek ünnepe, az Ország tortájának választása történik és megannyi megemlékezés országszerte.

Azonban eredetileg augusztus 15.-ét tette még uralkodása idején ünnepnappá István király. Ugyanis augusztus 15-ét, vagyis Nagyboldogasszony napját választotta arra, hogy összehívja a királyi tanácsot, törvénynapot tartson és élete alkonyán pedig ugyancsak erre a napra tette az alkalmat, hogy Nagyboldogasszony helyett Szűz Máriának ajánlja fel az országot. 1038-ban pedig István király maga is ezen a napon távozott az örök vadászmezőkre.


Akkor hogyan lehet, hogy 15-e helyett 20-át ünnepeljük manapság, mint hivatalos napját az államalapításnak? A dátum csere közel fél évszázaddal későbbre tehető és Szent László királyunk nevéhez fűződik, aki 1083-ban az akkori pápa (VII. Gergely ) engedélyével a Székesfehérvári Bazilikában az oltárra emeltette I. István relikviáit. Ez a cselekedet pedig egyenértékű volt azza, hogy szentté is avatták I. Istvánt.


A történet érdekes része még nem ér itt véget, hiszen az egyetemes egyház is megemlékezik eme ünnepről, azonban augusztus 16.-án. Ennek története pedig oda vezethető vissza, hogy habár az Aranybulla (1222.) is rendelkezettt az ünep megtartásáról, egyházi ünnepként csak Nagy Lajos uralkodásától kezdve élt tovább ez a nap. Az egyetemes egyház nevében azonban csak 1693-ban lett szentté avatva István király XI. Ince pápa által, aki akkor szeptember 2.-át rendelte ki ünnepnapként és elrendelte, hogy az egész katolikus világ, minden évben kötelezően megemlékezzen Szent István ünnepéről. Végül az egyetemes egyház 1969-ben ezt a napot agugusztus 16.-ában határozta meg és ünnepli. (Kelemen Pápa egyházi ünnepek számának csökkentése és Mária Terézia augusztus 20.-a nemzetti ünneppé tétele, vagy a tilalom, mikor a szabadságharc leverése után tilos volt a napot megünnepelni már csak amolyan közjáték a korábbi eseményekhez képest.)

TOP