FORGOT YOUR DETAILS?

ÜNNEPELD VELÜNK AZ ÁLLAMALAPÍTÁS ÜNNEPÉT AUGUSZTUS 20-ÁN BUDAPESTEN!

Hajós Vacsora – Tűzijáték – Budapest hangulatos fényei – Dunai hajózás Augusztus 20-án

Ha egy igazán különleges estét szeretne eltölteni Budapesten, akkor a legjobb alkalmat erre Augusztus 20. nyújtja. Ezen a napon egész Magyarország együtt ünnepel, a városban több helyen koncertekkel, este pedig tűzijátékkal emlékezünk államalapításunk napjára.

A tűzijáték show minden évben újabb és újabb szenzációs látványvilággal kápráztatja el a hazai és az ide érkező külföldi vendégeket egyaránt.

Hogyan teheti igazán emlékezetessé Augusztus 20-ai programját?

Augusztus 20-ai hajós vacsoránk kiváló helyszínül szolgálhat egy romantikus esti programhoz Budapesten. A hajó fedélzetén az első sorból szemlélhetik a programot mindazok, akik közelről szeretnék csodálni a budapesti Augusztus 20-ai tűzijátékot.

Miközben vendégeink a budapesti tűzijátékot szemlélik, felszolgáló csapatunk gondoskodik az itt ünneplők kényelméről. 4 fogásos vacsora menünk ideális választás mindazoknak, akik nem tudják előre eldönteni, hogy mit is szeretnének fogyasztani az éjszaka során.

Hajós vacsoránk alkalmával vendégeink minden fogásnál több opció közül választhatnak: 2 féle előtétel közül, majd 2 féle levesből, 6 különböző jellegű főétel opcióból, melyből 2 vegetáriánus ételt kínál. Továbbá desszertünk egy klasszikus flan, gyümölcsöntettel, igény esetén pedig glutén érzékeny vendégeink számára gyümölcssalátával is tudunk szolgálni.

Dunai hajós utunk 4 órán keresztül tart, amely során 45 percen keresztül hajózunk a Margit sziget irányába, ezt követően a Batthyány téri kikötőnkben állomásozunk, ahonnan kiváló panoráma tárul elénk a Magyar Parlament kíséretével, illetve a tűzijáték látványával. A program ideje alatt vendégeinket az általuk választott műsorral szórakoztatjuk, amely lehet magyaros folklór est, élő népitáncos programmal és cigány zenével, vagy élő zongora- és ének műsor, nemzetközi-klasszikus slágerekkel.

A 2019. évi Tüzijátékos Hajó programja az alábbi:

  • 18:00 beszállás az Erzsébet híd alatti 11-es Silverline kikötőben
  • 18:45 Indulás
  • 18:45-19:30 Egy kisebb túra a Margit sziget irányába, és onnan vissza a Batthyány téri Silverline kikötőbe, ahonnan vendégeink megcsodálhatják a tűzijátékot. A program időtartama alatt élő zongorashow fokozza a hangulatot.
  • 22:00 A hajózási zárlat feloldásakor visszatérés a 11-es kikötőbe

Mit is jelent Augusztus 20-a nekünk, magyaroknak? Miről is szól ez az ünnep?

Augusztus 20-án a magyar államalapítást ünnepeljük, mely jeles napra immáron nagyjából 1000 évvel tekinthetünk vissza. Az államalapítás Szent István király nevével kapcsolódik össze, aki egy évszázados pogányság után Magyarországot keresztény állammá alakította. Mindezek alapján augusztus 20-án egyszerre ünnepeljük az államalapítást, és tisztelgünk Szent István király emléke előtt. (Ez a nap a magyar katolikus egyház számára is a kiemelt ünnepek egyike, hiszen István egyben első magyar védőszentünk is.)

Azok, akik augusztus 20-án külföldről érkeznek Magyarországra, ünnepi pompájában láthatják a fővárost és egyben egy szeletet kaphatnak a magyar kultúrából. Ezen a napon ugyanis számos fesztivál várja az ünnepelni vágyókat a város különböző pontjain. Változatos és izgalmas kulturális programok, különleges, ünnepi szabadtári színdarabok, hangversenyek, kiállítások és koncertek bőséges kínálatából válogathat a kultúrára, vagy szórakozásra vágyó látogató.

Az estét pedig egy pompázatos tűzijáték zárja, mely megtekintésére az ország különböző pontjairól érkeznek emberek.

Érdekesség

Hazánkban, sőt a határokon túli magyar közösségekben is, például Erdélyben az ünneplés részét képezi a kenyér áldása vagy szeletelése is, így ezt a napot Újkenyér Napjának is nevezik. A történelem során számos alkalommal változott ez az ünnep, egyes uralkodók ünnepnapként jegyeztették, míg mások eltörölték azt. A kommunizmus vége után jelenlegi "formája” maradt meg, azóta a hivatalos ünnepség a magyar zászló felemelésével kezdődik a Kossuth téren, a Parlament mellett, majd kézműves kiállítások és felvonulások követik. Ezen a napon több nívós díj is átadásra kerül, csakúgy, mint Szent István díj, amelyet olyan emberek kaphatnak meg, akik kiemelkedő tevékenységet végeztek a magyarságért. Az ünnepség lezárásaként tűzijátékkal ünneplik a Magyar államot Budapesten és az ország több részén is. A tűzijáték megcsodálható Budapest legtöbb részéről, de a legszebb látványt a Dunáról és annak hidjairól nyújtja.

F E L