Szállodák a múltból

Sajnos a huszadik század rendkívül sűrű és forgalmas történelme miatt kevés szálloda maradt fenn, amely évtizedek óta működne.

A róla elnevezett metróállomásnál áll, a Rákócziút-Kiskörút sarkán. Ez a szálloda 1914-ben nyílt meg, és fel akarta idézni New York-i elődjét Közép-Európában. A 90-es években felújították, így továbbra is megőrzi a korszak egyedi tervezési kliséit. A deluxe lakosztályok berendezése mind elavult stílusú, de a standard szobák dekorációja korlátozottabb. A legtöbb történelmi szálloda spa szálloda, mert a forró forrásvíz használata Magyarországon már a 20. század elején elkezdődött.

A legjobb példa ebben a kategóriában. 1918 óta működik a világhírű Gellért Gyógyfürdő teteje alatt. Bár a szecessziós stílusú épület kívülről jó állapotban van, a kényelem terén még mindig van mit javítani. A fürdőt a közelmúltban teljesen felújították, és reméljük, hogy a szálloda is követni fogja a példáját, és továbbra is hiányoznak az alapvető létesítmények, például a nyári légkondicionálás.

A történelmi szálloda utolsó kiemelkedő tagja Budapest legrégebbi gyógyszállodája. 1873-as megnyitása óta az ország egyik legnépszerűbb fürdője, mert három hőforrás működteti. Az ősi helyreállítások után a város egyik legjobban megőrzött történelmi szállodája volt. A vendégek a szomszédos Thermal Hotel Margaret Island szolgáltatásain és kezelésein is részt vehetnek. Az egyetlen hátrány az lehet, hogy a sziget jellegénél fogva viszonylag messze van a várostól.

Paris Budapest Bar

Rövid sétára a Gresham épületétől a város első luxusszállodája a Dunán. Az egyszerű megjelenés elrejti a tágas belső teret, és az egyik legszebb panorámás kilátás nyílik a városra. A szálloda 9 emeletes és modern előcsarnokából csodálatos kilátás nyílik. Innen a Paris Budapest bárból a Lánchídra és a kastélyra nyílik kilátás, amely időtlen nemzetközi stílusban épült. Elsősorban a francia konyhát kóstoljuk, de figyelembe véve a szálloda vendégeit – a magyar konyha lényegét. A bár narancssárga és fehér bőrszékein reggel 3-ig ihatunk, a háttérzenében kellemes, de nem túl hangos zene szól. Kiváló szálloda bár, érdemes kipróbálni!