FORGOT YOUR DETAILS?

Sétahajó Budapesten

Dunai hajózás az év minden napján!

Csatlakozz hozzánk egy különleges, hajós városnéző programra és vess egy pillantást a főváros gyönyörű, impozáns épületeire egy valóban új nézőpontból. Legyen szó nappali fényekről, melyek látni engedik a legapróbb részleteit is az elénk táruló látványnak vagy a naplemente vöröslő árnyalatáról, ami varázslatos hangulatával évszázadokat repít vissza a történelem szárnyán, esetleg az éjszakai, kivilágított városi fényekről, az elénk táruló látvány minden napszakban és minden évszakban tartogat valami újat, valami felemelőt és inspirálót annak, aki erre a kalandra rászánja magát.

Hajózz velünk a Dunán egy 2013-ban épült, vagy annál is fiatalabb, egyedi tervezésű, éppen ezért különleges formájú hajóinkon és éld át a városnézés élményének egy újabb szintjét. Városnéző hajóink mind műszaki minőségében, mind megjelenésében egyedülállónak számítanak Budapesten belül, vadonatúj hajók lévén üde színfoltok a Dunán, melyeket, ha egyszer kipróbálsz, sosem felejted el, sőt mindig észreveszed őket, akárhányszor felbukkansz a folyó közelében. Szóval szállj fel a fedélzetre, dőlj hátra, pihenj és élvezd a csodálatos budapesti panorámát az év minden napján akár már a nap korai óráitól egészen az esti órákig.

A dunai hajózás programjainkra a jegyek megvásárolhatók honlapunkon online, érdeklődhetsz szállásadódnál a Silverline Cruises hajós jegyekről, valamint megválthatók érkezéskor a hajón a még szabad helyekre.

A jegy tartalma:

  • ~ 70 perces budapesti hajózás
  • Büfé
  • Welcome drink
Menetrend
Dokk 11. Margitsziget Batthyányi tér Dokk 11.
11:00 ☀️ 11:30 11:40 12:10
13:00 ☀️ 13:30 13:40 14:10
15:00 ☀️ 15:30 15:40 16:10
16:30 ☀️ 17:00 17:10 17:40
18:00 ☀️ 18:30 18:40 19:10
19:30 🌙 - - 20:40
21:00 🌙 - - 22:10
*22:30 🌙 - - 23:40
*Július, augusztus és szeptemberi hónapban elérhető*

Indulási helyszín
1051 Budapest, Petőfi tér, Dock 11.

Sétahajózás a Dunán

A sétahajózás, hajós városnézés egyik legnagyobb előnye, hogy egyedülálló perspektívát kínál a városnézéshez. Egyik buszos, vagy gyalogos városnéző kirándulás sem érhet fel ezzel az élménnyel, hiszen kerekeken gurulva mindig csak az egyik oldal tárul elénk madártávlatból, gyalog pedig túl lassan haladunk, túl keveset látunk a nevezetességekből és túl fárasztó hosszabb távon. A legtökéletesebb az arany középút, ahol a vízről nagy vonalakban megtekinthető a látkép, majd a szárazföldön közelebbről megvizsgálhatók a részletek akár buszról, akár gyalog. Merd bátran vegyíteni a városnézés megannyi formáját!

A budapesti sétahajózás során megcsodálhatod a Dunáról a főváros leglátványosabb épületeit, mint például a Budai Várnegyedet, a Parlamentet, a Halászbástyát és számos egyéb monumentális látnivalót, amolyan rejtett arcát a városnak, ami csak a vízről vehető észre. Budapest nevezetességei új értelmet nyernek, ha megismered minden oldalukat, mind a közeli részleteket, mind a madártávlati összképet.

A sétahajó Budapest közepén végig haladva meseszerű panorámát biztosít Budára és Pestre egyaránt. A város két részét összekötő hidakat olyan oldalukról szemlélheted meg, amelyből korábban talán nem volt alkalmad, ugyanis a hidak alatt áthaladva érzi csak az ember azok igazi monumentalitását, nem beszélve az építkezési stílusok sokszínűségéről, ahogyan a hidak is különböző korszakokban lettek megépítve, elénk tárva ezzel a korszakok stílusát és ezáltal valamilyen szinten a gondolkodásmódját is.

Sétahajó Budapest legszebb szakaszán

budapesti városnéző sétahajó útvonala és menetrendje

Sétahajóink Budapest közepéről, az Erzsébet hídtól indulnak, ahol megtalálod a 11-es dokkot, hajóink indulásának pontos helyszínét, közvetlenül a híd lábánál.

Hajóink a híd alól először északi irányba fordulnak és az áramlással szembe indulva felfele úsznak a Dunán egészen a Margit hídig, ott nyári időszakban kikötnek, és ezzel lehetőséget biztosítanak utasainknak a le- és felszállásra, majd pedig visszafordulnak a Rákóczi híd irányába.

Az út során a hajók elhaladnak a Parlament épülete, a Budai Várnegyed és a Gellért-hegy előtt, hogy megemlítsünk pár fontosabb nevezetességet, ezenkívül érdekessége az útvonalnak, hogy Budapest 4 hídja alatt is elhalad, adva ezzel egy különleges hangulatot utazásunknak. Biztosak lehetünk benne, hogy a hidakon átsétáló turisták mind szívesen cserélnének velünk.

A dunai hajózás indulási és az érkezési helyszíne megegyezik, azaz a dokk 11-be érkezik vissza a hajóút végén, ahonnan folytatható a város felfedezése minden irányba.

Városnéző hajókirándulásunk során 70 percen át gyönyörködhetsz a lélegzetelállító látványban. Hajónkon büfé üzemel, így szomjad olthatod egy jéghideg sörrel a nyári forróságban, de felmelegítheted magad akár egy jó forró teával a téli hidegben is.

Dunai hajózás

Kiváló lehetőség, ha keresgélsz a budapesti családi programok között, hiszen hajóink biztonságosak, kényelmesek és az egész családnak izgalmas programot nyújt egy Dunai hajózás, nem beszélve a büfé nyújtotta előnyökről, hogy bármikor friss harapnivalóval kényeztethetitek magatokat.

Otthon ne felejtsd a fényképezőgéped! A legkülönlegesebb és legmenőbb fotók a fővárosról és a Parlamentről például hajónk fedélzetéről készülnek! Csatlakozz hozzánk és készítsed el te is panoráma képedet a Várról vagy pózolj a Parlement előtt, ahogy a hajadba vagy a sáladba belekap a szél, emelve ezzel a kép hangulatát.

Budapest nevezetességei nappal

Budapest itt, Európa szívében az egyik legkedveltebb turisztikai célpont azok számára, akik kedvelik a kultúrák évszázados keveredését és az építészeti sokszínűséget. A Duna partján elterülő épületek egyfajta elérhetetlen méltóságteljességet sugároznak monumentális megjelenésükkel. Ezt az érzést nem adja át, ha közvetlen közeléből szemléljük az épületet, ahol nem látjuk át teljes, impozáns valójában. Hogyan is érezhetnénk a vár évszázadokon átívelő jelentőségét egyetlen bejáratánál állva? Adjunk egy lehetőséget neki, hogy madártávlatból a teljes pompáját elénk tárhassa.

Budapesti naplemente

A naplemente a nap legromantikusabb, de mindenesetre legszínesebb része, mely annyi féle színnel jelenik meg napról napra, hogy sosem válik unalmassá. Minden városnak más az arca napközben és egy teljesen más arcot vesz fel, amikor az ég vörösre vált. Ez a sajátos árnyalat elbűvöli az utazót egészen a kék óráig, amikor is az ég egy sajátságos sötétkék árnyalatot vesz fel és hozzá a kivilágított épületek szolgáltatják a kontrasztot. Az úgynevezett kék óra a fotósok kedvenc időpontja, ha professzionális képek készítéséről van szó, csatlakozz te is hozzánk és éld át ezt az élményt a víz felszínéről.

Éjszakai városnézés

Vagy jobban kedveled a különleges, éjszakai városnéző túrákat? Mi sem egyszerűbb, gyere és  csatlakozz a Silverline Dunai hajózás esti járataihoz, melyek az év minden napján esti indulással is elérhetőek és vágnak bele a visszatükröződő felületű Duna vizébe. Légy részese valamely városnézős vacsorahajónkhoz és éld át az esti hangulatú hajókázást, vagy bármely vacsoraprogramod után csatlakozz az éjszakai városnézéshez és legyen ez az aznapi desszert, a hab a tortán.

TOP