ELFELEJTETE JELSZAVÁT?

Vacsora a Dunán Folklór és Operett műsor kíséretében

Csatlakozz Operett és Folklór műsorral fűszerezett vacsorahajós programunkhoz, ha egy igazán különleges, szórakoztató, ám egyben kulturális élményre vágysz.

Az operett műfajának kiváló zenészei és énekesei könnyed, sokszor humorral fűszerezett dalokkal alapozzák meg a hajós vacsora hangulatát. A műsor során elhangoznak a legnépszerűbb opera és operett részletek a műfaj kedvelőinek legnagyobb örömére. De emellett vendégeink széles körű bemutatót kapnak néptáncosaink előadásában arról, mely magyar táncok élik reneszánszukat napjainkban is. A vállalkozó kedvűek pedig kipróbálhatják, tudják-e csattogtatni csizmájukat vagy egyensúlyozni egy üveg bort a fejükön, ahogy azt elődeink tették.

A jegy tartalma:

  • ~ 3 órás budapesti hajózás
  • Gyertyafényes vacsora
  • Vacsora és ital a választott csomag alapján
  • Privát asztal
  • Folklór operett show
  • Italcsomag (opcionális)
  • Ablak melletti asztal (opcionális)

BESZÁLLÁS

19:00

INDULÁS

19:30

KISZÁLLÁS

22:30

Műsorunkat úgy állítottuk össze, hogy a népzenei motívumok világáról minél összetettebb képet kapjon a hozzánk látogató vendég, hiszen egyaránt megtalálhatóak benne a régi nép és „modernebb” (alig 200 éves) népi elemek. Műsorunkban egyaránt felcsendülnek népi dallamok, megszólalnak népi hangszerek és az operett, mint a modern népzene képviselője ismert dallamai által mosolyt csal az arcokra, míg a szemünket elkápráztatják a táncosok mozdulatai és népviseletük.

Érdemes belegondolni abba, miért éli újra és újra, megújuló erővel a népzene és a néptánc a reneszánszát, hiszen napjainkban egyre több helyen futhatunk bele néptánc oktatásba, néptáncos estekbe, sőt a magyar popzene iparága is egyre többször vegyíti a modern dallamokat a népzenei elemekkel. Ha nem hisszük, járjunk utána bátran, hiszen évről évre egyre több megmozdulás, rendezvény és fesztivál alapszik a hagyományoknak eme hangsúlyozására országszerte. Megéri megtanulni az alapokat, hogy aztán bárhol bátra csatlakozhassunk a néptáncot járók táborához.

Hajós vacsora, felejthetetlen élményekkel


Az este programját úgy építettük fel, hogy a kellemes hangulatból nyissunk fokozatosan az erőteljesebb dallamok felé, így a vacsora elfogyasztásakor elsősorban zene és ének bemutatóval kedveskedünk a vendégeinknek. A hajós vacsora folytatásában pedig folklór táncművészek produkciója koronázza meg a magas színvonalú kulturális szórakozást, ahol a belépő táncegyüttes széles körű skálán mutatja be mind a régiesebb, mind a modernebb stílusú táncokat páros és egyéni kategóriában egyaránt. Az urak közül a bátrabbak nyugodtan kipróbálhatják tudásukat és versenghetnek a csizmacsattogtatás művészetében, de a hölgyek sem bújhatnak el a felelősség alól, ami a borosüveg fejen való egyensúlyozását jelenti.

A bravúros hangszeres előadás, valamint a látványos, népi öltözetben előadott magyar hagyományőrző táncos műsor feledhetetlen élményt nyújtó összművészeti előadás mindenkinek, aki csatlakozik hozzánk eme különleges programra. Kifejezetten felemelő élményt nyújthat például olyan zenei irányultsággal rendelkezők esetén, akik érdeklődnek a népi dallamok és hangszerek iránt a hétköznapokban is.

Ott van például egyik büszkeségünk, a szépen faragott cimbalom, mely különleges felépítésű, különleges hangzású és megint csak különleges használatú hangszerként méltán viszi el a figyelmet a többi hangszerről, akárhányszor megszólal. Elárulunk egy aprócska titkot a cimbalomról, ugyanis a hajó orrában lévő teraszról az üvegen keresztül tökéletesen megfigyelhető, hogyan játszik rajta és szólaltatja meg a szebbnél szebb dallamokat cimbalomhoz értő zenészünk.

Műsorunk legvégén pedig mindazok, akiket magukkal ragadott a fergeteges műsor, táncosaink segítségével elsajátíthatják a magyar néptánc alap lépéseit. Így előadásunk során interaktivitásra is lehetőséget teremtünk. Nem csak műsort mutatunk, hanem lehetőséget teremtünk a közös táncra, a közös élményszerzésre.

A vacsoraprogram vendégei nem csak megismerhetik a magyar operett és folklór világát, hanem egy darabját magukkal vihetik vacsorahajónkról. Így operett és folklór előadásunk voltaképpen egyfajta kulturális szeretetcsomag kedves vendégeink számára.

Menetrend és útvonal


Hajóink az év minden napján elindulnak késlekedés nélkül útjukra és menetrend szerint vissza is érkeznek az adott kikötőbe. Az indulási és érkezési helyszín pedig a Jane Haining Rakparton található 11-es dokk közvetlenül az Erzsébet híd lábánál. Tökéletesen megközelíthető tömegközlekedéssel is, illetve egy fedett parkoló található a közvetlen közelben.

A beszállást 19:00-kor kezdjük meg minden nap és 19:30-kor indulunk útnak. Ez a fél órás beszállás lehetővé teszi, hogy mindenki kényelmesen elfoglalhassa helyét és ráhangolódjon az útra. Érdemes minél hamarabb érkezni, hiszen a foglalás nélküli helyeket érkezési sorrendben töltik fel vendégeink, így az időben érkezőknek lehetőségük van a műsort a legjobb szögből végignézni.

19:30-kor pontban nekivágunk a kalandnak, felhúzott horgonnyal elindulunk árral szemben és megkezdődik a vacsora a Dunán. Felfele haladva a Dunán jobbra először a Parlament épülete kínálja fel magát alapos szemrevételezésre, míg bal oldalt a Budai Várnegyed világító részletei tűnnek fel. Hajónk egészen a Margit hídig küzd az elemekkel, ahol is visszafordulunk és hagyjuk, hogy a víz sodrása elringasson minket déli irányba a belváros szépségei előtt. Ahogyan elvonulnak előttünk a különlegesebbnél különlegesebb, vegyes stílussal bővelkedő történelmi emlékművek, sorban elhaladunk Budapest híres hídjai alatt is, mely által lehetőségünk nyílik megszemlélni az ilyen masszív építmények szerkezetét. Nagyon különleges élmény elsiklani alattuk, az összes híd eltérő stílust, szerkezetet, látványt és hangulatot képvisel. Hajónkkal egészen a Rákóczi hídig úszunk déli irányba, ahol is megfordulunk és ismét a városközpontnak vesszük az irányt. 

Mit érdemes tudni a folklór és operett műsor során felszolgált étel és italkínálatunkról?


Étlap

Vacsoránkat úgy állítottuk össze, hogy egyaránt kielégítse a magyar konyha irányt érdeklődő vendégek kíváncsiságát, a hazai koszton nevelkedett igényes fogyasztók ízlését és a tradícionális ízeket mellőzni vágyók, akár vegetáriánus vendégek igényeit is.

Már előételeinknél is megjelenik a házias ízvilág, ahogyan vegetáriánus opcióval is szolgálhatunk az azt igénylőknek. A levesek közt szerepel, a ma már hungarikumnak számító gulyásleves, ami kitűnő alkalom lehet egy kis nosztalgiára, vagy netán külföldi vendégeinket megismertetni vele. A főfogások választási lehetőségei között találkozhatunk a legnagyobb választékkal, ahol akár a halat, akár a grillezett sajtot is megtalálja, aki könnyedebb vacsorára vágyik, de a húsimádók számára is van jó hírünk, pörkölt, kacsa egyaránt megtalálható a listán. A desszert édessége pedig mindenképp bearanyozza az estét az édesszájúak számára. A menü részletes leírása megtalálható honlapunkon.

Itallap

Hajóinkon minőségi italokkal ellátott bárokat üzemeltetünk, melynek köszönhetően a vacsora teljes időtartamára kínáljuk minőségi termékeinket. Eddig legalábbis soha senki nem maradt szomjas nálunk. Itallapunk széles választékából azonnal lehet választani a hajóra való megérkezéskor.

Ellenben van egy különleges kínálatunk azoknak, akik szeretik előre kényelmesen eldönteni, mi mellett teszik le a voksukat, majd utána kényelmesen hátra dőlve élvezni, ahogyan az italcsomagból kiválasztott italokat kollégáink megállás nélkül, korlátlanul hozzák nekik. Részletes italcsomag kínálatunk szintén megtalálható honlapunkon, igénylése pedig online is igénybe vehető a jegyvásárláskor, valamint érkezéskor is kiegészíthető vele a jegy.

Vacsorahajónk többet kínál vendégei számára, mint egy egyszerű, átlagos hajós vacsora a Dunán, ugyanis a magyar kultúra hagyományait elevenítjük meg egy igazán színvonalas produkció keretein belül, mely tökéletes program mindenki számára. Legyen szó arról, hogy külföldi ismerősöddel vagy munkatársaddal ismertetnéd meg a hazai kultúrát, netán te magad költöztél évekkel ezelőtt külföldre és hiányoznak a tradicionális dallamok és ételek, esetleg szüleid örvendeztetnéd meg egy kis nosztalgikus hangulattal vagy gyermeked látásmódját szélesítenéd. Népzenei elemekkel fűszerezett élő műsoros városnézős vacsora élménycsomagunk tökéletes választás bárki számára.

A hajós programunk résztvevői a színvonalas élőműsort gyertyafényes, négy-fogásos vacsora mellett élvezhetik, miközben Budapest gyönyörű fényárban úszó panorámája is eléjük tárul a sétahajózás során.

A hajós vacsora keretein belül megtekinthetik a főváros legszebb épületeit, megismerhetik a dunai hidakat, emellett betekintést nyerhetnek a magyar kultúrába, tudniillik nálunk megismerhetik a magyar folklórt, dalok és tánc keretében egyaránt.

Operett és folklór műsorral kísért vacsorahajónkat szeretettel és bátran ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a minőségi szórakozást, valamint szeretnék egy kicsit jobban megismerni a magyar kultúrát.

Kóstolj bele a Magyar Folklór és Operett világába, miközben gyönyörködsz a kivilágított Budapest hangulatában. A 3 órás Sétahajózás során 4 fogásos vacsorát szolgálunk fel kedves vendégeinknek, amíg városnéző hajónkról megtekinthetik Budapest legszebb részeit a Dunáról.

A műsor és a menü összeállítása során külön figyelmet fordítunk a magyar kultúra és ízvilág esszenciájának megismertetésére. Exléuzív városnéző hajóink kifejezetten ilyen komplex rendezvények lebonyolítására épültek.

TOP