ELFELEJTETE JELSZAVÁT?

Vacsorahajó folklór műsorral augusztus 27-én

40.180 Ft

Tűzijáték Show Augusztus 20-án Hajós Vacsoráva és Élő Folklór Műsorral.

Az ár személyenként értendő

Start: 2022-08-27
From: 18:30 to 22:00
×

Vacsorahajó folklór műsorral augusztus 27-én #1
40.180 Ft
Cikkszám: AUG20 Kategóriák: ,

!!! Az elmaradt tűzijáték miatt kiemelt programunk is 27-én kerül megrendezésre !!!

TŰZIJÁTÉK HAJÓRÓL 2022

Vacsorahajó az augusztus 20-ai tűzijáték estéjén élő folklór műsorral egybekötve

Csatlakozz különleges vacsorahajónkhoz, mely az évnek ezen a napján extra programmal szolgál vendégei számára. Programunk keretében közvetlenül a Dunáról nézhetitek, a minden évben hatalmas népszerűségnek örvendő augusztusi tűzijátékot, mely a nemzeti ünnep alkalmából Budapest belvárosában kerül megrendezésre.
Augusztus 20-a a legnagyobb nemzeti ünnep Magyarországon, melyet különleges zászlófelvonással, tisztavatással, megemlékezésekkel, díjátadóval, felvonulásokkal, vásárokkal és a nap fénypontjaként, hatalmas tűzijátékkal ünneplünk.

A tűzijáték ideje alatt hajózárlat lesz érvényben, a zárlat ideje alatt ki kell kikötni, így a tűzijáték előtt 20:50-kor lesz egy dokkolás.  A tűzijáték után a program folytatódik.

Augusztus 20-a hivatalosan az államalapítás ünnepe, de egyben Államalapító Szt. István ünnepének is nevezzük, hiszen az ország, és első királyának története szorosan összefonódik.

Az augusztus 20-ai tűzijáték hajóról a legszebb!

Csatlakozz hozzánk augusztus 20-án, Szent István napján és élvezd a tűzijátékot egy exkluzív katamarán fedélzetéről.

MI MINDENT TARTALMAZ augusztus 20-ai programunk?

Pohár pezsgő érkezéskor

Vacsoraprogramunk minden vendége egy pohár finom pezsgőt kap tőlünk érkezéskor. Ezzel alapozzuk meg a hajózás során garantált kellemes hangulatot és biztosítjuk, hogy már a menüt lapozva is legyen mit kortyolnia.

4-fogásos vacsora

Menüsorunkat úgy állítottuk össze, hogy abban mindenki találjon kedvére való fogásokat. Így a menüben képviseltetve van a magyaros ízvilág, a könnyedebb ételek, valamint vegetáriánus opciókkal is tudunk szolgálni, és az ételintoleranciát figyelembe véve, speciális igényekre is fel vagyunk készülve.

4 órás hajós városnézés

Programunk nem csak egy szokványos vacsora, mely élő zenét szolgáltat háttérszórakoztatásként, hanem egy különleges lehetőség, hogy egészen egyedi perspektívából csodáljátok meg Budapest gyönyörű panorámáját.A tűzijáték határozottan hajóról nyújtja a legszebb látványt.

A vacsoraprogram menete

Hajós vacsoraprogramunk ezen a különleges estén egy órával hosszabb a szokásosnál, hiszen szeretnénk, ha minden vendégünk számára elérhető lenne a tűzijáték és a teljes műsor is.  Budapest belvárosában, ugyanis a rakétákat több helyszínről is fellövik, hogy minél szélesebb körben elkápráztassák a Duna budai és pesti partján várakozó, izgatott tömeget.

Rakétákat lőnek a Gellért hegyről, a folyó mindkét partjáról és néha még hídról, hajóról is érkeznek meglepetésszerűen gyönyörű fények. A rakéták, melyek különböző színekben pompáznak, különösen kihangsúlyozzák az ország zászlajának színeit.

A tűzijáték általában 30 perc hosszú, melyet profi módon összehangolnak a hangszórókból hallható zenékkel. Most az augusztus 20. tűzijáték hajóról is megcsodálható azok számára, aki a hagyományos tűzijátékra várakozás helyett egy élménydúsabb estére vágyik.

Beszállás

18:00

Indulás

18:30

Program vége

~ 22:30

A szigorú szabályozások miatt közvetlenül a tűzijáték előtt és után a Duna egyes szakaszain hajózárlat lép érvénybe, így az indulás és érkezés időpontjai szabályokhoz kötöttek aznap a Dunán és precízen be kell tartanunk őket.
Az esemény azonban garantáltan az „egyszer egy évben” kategóriába esik és kítűnő lehetőség arra, hogy meglepjük szeretteinket egy ilyen élménycsomaggal, netán lenyűgözzük külföldi ismerőseinket, üzleti partnereinket, vagy elbűvöljük kedvesünket.

Étlap:

Előétel

- Házias krémek tésztakosárba töltve, rukkolával


Leves

- Magyaros gulyásleves

- Idényjellegű krémleves


Főétel

- Marinált csirkemell szeletek krémes rizottó ágyon tálalva, szarvasgomba olajjal

- Sült pisztrángfilé, grillzöldséggel és frissítő metélőhagymás- majonéz mártással

- Marhapörkölt házi tarhonyával és csemege uborkával

- Konfitált kacsacomb, párolt lilakáposztával és hagymás-sajtos törtburgonyával

- Rostonsült Halloumi grillsajt szeletek, kevert salátával és balzsamecet dresszinggel


Desszert

- Habkönnyű, kókusztejes tápióka pohárdesszert, mézzel és erdei gyümölcs coulis-val

- Csokoládé brownie sós-karamellás öntettel

Mit tartalmaz az italcsomag?

Bár: Hajón való tartózkodásuk során minden vendégünk igénybe veheti bárunk szolgáltatásait. Minőségi alapanyagainkból szívesen készítenek kollégáink különleges koktélokat, vagy segítenek a megfelelő bor kiválasztásában.

Italcsomag: Van azonban egy ajánlatunk azoknak, akik kedvelik, ha az elején kiválaszthatják mit szeretnének, és utána a kedvelt ital korlátlanul érkezik az asztalukhoz az egész program során. Különleges italcsomag válogatásunk egyaránt tartalmaz alkoholos és alkohol mentes italokat is. Válasszátok ezt a különleges csomagot és élvezzétek a kényelmét, hogy a teli pohár azonnal érkezik, amint az előző kiürült.

Honnan a legjobb nézni a tűzijátékot?

Az évente megrendezésre kerülő tűzijáték Budapest belvárosát festi fényesre sötétedés után a nézők legnagyobb örömére. A rakétákat több helyszínről lövik párhuzamosan, beterítve ezzel minél nagyobb felületen az eget, csodálatos hátteret adva ezzel az amúgy is impozáns nevezetességeknek, úgy mint a Parlament épülete, a Budai Várnegyed vagy a Gellért hegy. A Duna partján mindkét oldalt emberek ezrei ünnepelnek a nap folyamán, izgatottan várva már órákkal korábban a monumentális fényjátékot, mely innen is kitűnő látványt nyújt, mégis vannak különleges helyszínek, ahonnan nézni a showt még külölegesebb élményt biztosít. Például a Duna vízén lebegve lehet részetek az egyik ilyen különleges élményben a kedveseddel, családoddal, barátokkal vagy munkatársakkal, elbüvölve az impozáns épületek látványától és a parton ünneplő tömegtől. Az augusztus 20 tűzijáték hajóról csodálva lehengerlő látványt nyújt.

Mit ünneplünk valójában augusztus 20-án?

Augusztus 20-a a hazai naptárakban piros betűs ünnepként szerepel, hiszen a Karácsony és Húsvét után a legjelentősebb ünnep hazánkban, aminek ugyanúgy fellelhető a vallási háttere, mint a másik két ünnepnek, hiszen nem csak az államalapítást ünnepeljük ezen a napon, hanem Magyarország első királyának a szentté avatását is. Azonban nem mindig augusztus 20-a volt kijelölve e jeles események ünneplésére. Maga István király augusztus 15-ét jelölte ki erre a napra. Ez a nap volt Nagyboldogasszony napja és őhelyette Szűz Máriának ajánlotta fel az országot István király ezen a napon. Évekkel később pedig ő maga is ezen a napon húnyt el. Tehát miért is nem augusztus 15-e a hivatalos időpont az ünneplésre? Ennek számos oka van, sőt az idők során az időpont nem is csak egyszer vándorolt a naptár napjai között. Első körben 20-a István király relikviáinak a Bazilikába helyezésével, azaz a szentté avatásával lett ünneppé, hiszen az eredeti tervek után 5 nappal történt meg az esemény. Később szeptember 2-án is ünneplésre került ez a nap, amikor az egész katolikus egyháznak elrendeltetett, hogy Szent István napját ünnepeljék, ámde nem augusztus 20-án, hanem szeptember 2-án. Volt időszak, mikor a szabadságharc leverése után tilos volt ünepeli ezt az eseményt. Az egyetemes egyház pedig augusztus 16-ára tette át szeptember másodikáról, pontosan egy nappal az eredeti Nagyboldogasszony napja után. Mária Terézia óta azonban augusztus 20-a a kötelezően ünnepelt időpont, és azóta nem tolták el többé az időpontját ennek a nemzeti és vallási eseménynek.

TOP